Selecționata de fotbal a Argentinei, una din cele mai titrate echipe de la mondialul din Qatar a pierdut meciul de debut la CM. „Pumele” s-au făcut de râs, după ce au marcat chiar în debutul partidei cu Arabia Saudită, ca până la urmă să încaseze două goluri rușinoase. Vedetele din Țara Tangoului au deschis scorul prin Messi, care a înscris din lovitură de la 11 metri, saudiții au întors după două goluri superbe în debutul primei reprize.

În minutul 8 al partidei, Paredes a căzut în careu, iar arbitrul Vincic s-a dus imediat să verifice reluările. După consultarea VAR, slovenul a acordat lovitură de la 11 metri pentru Argentina, transformată fără emoții de Lionel Messi.

În urma acestei reușite, Messi a devenit primul argentinian din istorie care a înscris în patru ediții de Cupă Mondială diferite (2006, 2014, 2018, 2022). El i-a depășit în acest clasament pe Diego Maradona (1982, 1986, 1990) și pe Gabriel Batistuta (1994, 1998, 2002).

Arabia Saudită, prima echipă care s-a impus în fața Argentinei după 36 de meciuri fără înfrângere

Începutul reprizei secunde a fost unul de coșmar pentru sud-americani. Arabia Saudită a reușit să preia conducerea în doar câteva minute. Egalitatea a fost restabilită în minutul 48 de Saleh Al Shehri, după care a urmat reușita superbă a lui Salem Al Dawsari.

Argentina a căutat revenirea în partidă, fără succes însă. Finalul partidei a fost marcat de accidentarea lui Al Shahrani, care a primit un genunchi în plină figură din partea portarului Arabiei Saudite.

Argentina nu a mai pierdut primul meci la Cupa Mondială din 1990, atunci când a fost învinsă de Camerun.

În ceea ce o privește pe Arabia Saudită, aceasta este a patra victorie a sa la Cupa Mondială. Până acum, Arabia Saudită a mai câștigat partidele cu Maroc și Belgia (1994) și cu Egipt (2018).

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE