Summit-ul şefilor de Guvern CSI, care va avea loc în luna noiembrie în oraşul ucrainean, Ialta va fi prezidat de premierul Vladimir Filat, iar agenda reuniunii va cuprinde cca 26 subiecte.
Despre aceasta s-a discutat în cadrul întrevederii premierului Filat cu Serghei Lebedev, preşedintele Comitetului Executiv CSI care au discutat aspecte protocolare în legătură cu desfăşurarea summit-ului şefilor de state din cadrul Comunităţii Statelor Independente, care se va desfășura pe 8-9 octombrie, la Chişinău.
Serghei Lebedev a menţionat importanţa desfăşurării lucrărilor summit-ului respectiv la Chişinău, ţinând cont de schimbările politice care au avut loc în Moldova. El şi-a exprimat speranţa că reuniunea va constitui un prilej pentru oficialii Republicii Moldova, în vederea stabilirii relaţiilor de cooperare cu colegii din ţările CSI şi dezvoltarea colaborării multidimensionale in interesul tuturor statelor membre al Comunităţii.
Prim-ministrul Vladimir Filat a reiterat disponibilitatea R. Moldova de a asigura organizarea şi desfăşurarea summit-ului şefilor de state al CSI la cel mai înalt nivel, şi a menţionat că pentru ţara noastră este foarte important ca deciziile aprobate în cadrul întrunirilor de acest gen să fie constructive, să răspundă intereselor ţărilor noastre şi, nu în ultimul rând, să fie respectate şi implementate integral.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE