Echipa de tenis din SUA a cucerit trofeul primei ediții a United Cup. Americanii au învins la zero echipa Italei.

Jessica Pegula, Frances Tiafoe și Taylor Fritz au adus victoria Statelor Unite ale Americii, în prima finală a United Cup.

Tenisul american începe anul 2023 în forță. SUA a devenit prima campioană a celei mai noi competiții introduse în calendarul ATP și WTA. Prima ediție de United Cup s-a încheiat cu o victorie, scor 3-0 la meciuri, bifată de reprezentativa Americii în detrimentul echipei Italiei.

Jessica Pegula (3 WTA) a dispus de semifinalista Roland Garros, Martina Trevisan (27 WTA), scor 6-4, 6-2, iar Frances Tiafoe (19 ATP) a fost nevoit să joace doar un set, în care a cedat doar două game-uri, până la retragerea adversarului Lorenzo Musetti (23 ATP) din partidă.

Cel mai fascinant duel a avut loc între Taylor Fritz (9 ATP) și Matteo Berrettini (16 ATP), americanul impunându-se în două tiebreak-uri, scor 7-6 (4), 7-6 (6).

Nu mai puțin de $251,000 a încasat Taylor Fritz numai pentru acest succes obținut în meciul cu Matteo Berrettini. Organizatorii United Cup au pus la bătaie premii totale în valoare de $15 milioane.

United Cup 2023 a fost la prima ediție, un turneu internațional de tenis mixt pe terenuri cu suprafață dură, în aer liber, susținut de Asociația Profesioniștilor din Tenis (ATP) și Asociația de Tenis pentru Femei (WTA). United Cup este o deschidere pentru Circuitul ATP 2023 și Circuitul WTA 2023, acesta a avut loc în perioada 29 decembrie 2022 – 8 ianuarie 2023 în trei locații din orașele australiene Brisbane, Perth și Sydney. A fost primul eveniment de echipă mixt care a oferit jucătorilor săi puncte atât în clasamentul ATP, cât și în clasamentul WTA: un jucător a putut câștiga maximum 500 de puncte.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE