Fostul premier, Ion Sturza susține decizia de suspendare a licenței pentru cele șase canale de televiziune, doar că autoritățile au făcut-o într-un mod netransparent. El spune că decizia trebuia să aparțină Regulatorului, adică Consiliului Audiovizualului însoțită de explicațiile de rigoare. El a criticat autoritățile pentru faptul că abuzează de fiecare dată cu luarea unor decizii prin intermediul CSE care riscă să se transforme într-un ghișeu unic.

„(…) Acum, când 70%(!) din piața media este controlată tot prin interpuși și a devenit un instrument de propagandă al hoților de miliarde, dar și al invadatorilor în Ucraina - ne, nelizea. Ba zea, cred eu.

Așa cum a procedat și UE, retrăgându-le licențele de emisie. La noi doar le-au suspendat.

Să-și aducă în conformitate cu legislația treburile și, poftim.  Emisiuni de divertisment, seriale și cancan? Păi pe rețetele TV sunt astăzi sute de canale! Smotri, ne hociu!

Îmi este și mie jale de (unii) angajați ai acestor posturi. Sunt chiar talentați. I-am văzut pe unii cum își întorceau jenați privirile din fața camerelor. Mâncau cactuși și plângeau, săracii... Dar ce are munca de jurnalist cu funcția de trompetist-propagandist? Și asta cu „posturi rusești” nu ține deloc. De ce? Întrebați-o pe Maria Zaharova, cea mai mare apărătoare a „libertății presei”. Doar să fiți atenți, puteți încasa vreo zece anișori de pârnaie la țar pentru o întrebare incomodă.

Încă un Dar sau un offf...

Un lucru în esență corect și legal s-a făcut ca „de obicei”, într-o formă netransparentă și s-a comunicat extrem de prost. Un fel „de-atâta". De ce nu a luat această decizie Consiliul Audiovizualului însoțită de explicațiile de rigoare? Sau ei sunt ocupați cu amenzile la TVM? Nu are conditii legale? Atunci avem o problema.

Da, suntem cu războiul la ușă, da, avem stare excepțională. Dar prea ușor am transferat toate deciziile în „edinoe okno” (unicul ghișeu). E ambiție, curaj sau tupeu inconștient?”, a scris Ion sturza

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE