Studenții din R. Moldova, care își fac studiile la București se vor aduna luni, 9 ianuarie, la ora 15.00, în fața Ambasadei Federației Ruse la Bucureşti, pentru a-și exprima nemulțumirea față de cele întâmplate recent și pentru a cere desfiinţarea tuturor posturilor de pacificatori ruși din Zona de Securitate.
Organizatorii acestui eveniment sunt tinerii din Organizația Studenților Basarabeni din București, care au anunțat, că este condamnabilă crima săvârşită de „pacificatorii" din regiunea Transnisteană şi solicită aplicarea consecinţelor legale pentru autorii acesteia. 
În acest sens, calificăm drept inadmisibilă şi declaraţia lui Valerii Kuzmin, ambasador al Federației Ruse la Chişinău. Atitudinea abordată de acesta cu privire la tragedia petrecută este o sfidare adusă cetățenilor Republicii Moldova, care poate fi remediată doar prin demisia oficialului în cauză.
Acesta a declarat că regretă moartea cetăţeanului moldovean, dar că militarul rus ar fi procedat corect, deoarece tânărul se afla în stare de ebrietate şi conducea o maşină furată, informație care a fostdezmințită ulterior de anchetă”, se anunță într-un comunicat emis de organizație.
Tinerii mai solicită demiterea Ambasadorului rus la Chișinău, Valerii Kuzmin și părăsirea R. Moldova de către acesta, precum și retragerea Armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE