Deputații Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian și Sergiu Lazarencu au prezentat o inițiativă legislativă, care vizează persoanele păgubite de compania Air Moldova. Parlamentarii au raportat că peste 28 000 de moldoveni nu și-au primit înapoi banii pentru biletele cumpărate, fiind vorba de circa 75 mii de bilete, în valoare de 9 milioane de euro. Inițiativa presupune modificări la Legea insolvabilității.

„Prin acest proiect, intervenim în legea insolvabilității, astfel încât în cazul intrării în insolvabilitate a unei companii din domeniul aerian, datoriile sale către pasagerii care au cumpărat bilete să fie plătite printre primele în ordinea priorității, și nu printre ultimele, așa cum e astăzi în lege”, a declarat Radu Marian

„În momentul în care compania intră în insolvabilitate, pasagerii care au cumpărat bilete vor fi printre primii cărora li se vor întoarce banii. Dacă până acum această categorie, adică pasagerii, se clasau pe rangul 7 după prioritate la întoarcerea datoriilor, acum noi o plasăm printre primele”, a spus deputatul Sergiu Lazarencu.

Air Moldova și-a sistat zborurile din cauza situației financiare precare din interiorul companiei. În același timp, cel mai mare operator aerian din Republica Moldova a respins declarațiile autorităților centrale privind falimentarea companiei aeriene. Compania a emis o notă informativă în care a dat asigurări că Air Moldova continuă să parcurgă etapele procesului de restructurare, îndemnând politicienii să se abțină de la a comenta situația din jurul companiei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE