Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că Inspectoratul Național de Supraveghere Tehnică va efectua verificări la stațiile PECO din Republica Moldova, în urma exploziilor tragice de la Crevedia, România, care au provocat decesul a 5 persoane și rănirea altor 56, în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova.

Decizia de a verifica stațiile PECO a fost luată pentru a se asigura că nu există încălcări ale cadrului legal și pentru a preveni incidente similare în Republica Moldova. Ministrul Spînu a explicat că, în unele cazuri, poate fi necesară o intervenție mai strictă pentru a proteja viața oamenilor.

Anul trecut, în contextul preocupărilor legate de siguranța stațiilor PECO, a fost aprobat un moratoriu privind construcția de noi stații. Cu privire la aceste verificări, ministrul a declarat: „Eu cred că în următoarele două luni vom avea raportul de la Inspectoratul Național de Supraveghere Tehnică și vom ști mai multe detalii unde trebuie să intervenim.”

Amintim că cele două explozii de la o stație GPL din Crevedia, România, au provocat 5 decese și 56 de răniți, cea mai mare parte a victimelor fiind din rândul forțelor de intervenție. Mai multe persoane sunt în stare gravă, iar autoritățile au început să transfere răniți în străinătate prin mecanismul de protecție civilă. Din totalul răniților, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi).

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE