Alexander Zverev, dublu câștigător al titlului de la Turneul Campionilor (2018, 2021), a debutat cu victorie la ediția din acest an, în fața ocupantului locului 2 ATP, Carlos Alcaraz. Germanul s-a impus cu scorul de (3) 6-7, 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 34 de minute de joc. Aceasta a fost cea de-a șaptea întâlnire directă dintre Zverev și Alcaraz, germanul având 4-3 acum.

Pentru Carlos Alcaraz, aceasta este o înfrângere grăitoare. De când a câștigat titlul la Wimbledon, ibericul a mai ajuns într-o singură finală, la Cincinnati, acolo unde a cedat în fața lui Novak Djokovic. Pentru spaniol, eșecul cu Zverev e al treilea consecutiv, serie cu adevărat îngrijorătoare, dacă ne gândim că din martie 2021 nu s-a mai întâmplat așa ceva. Cu Dimitrov, Safiullin și Zverev a pierdut Alcaraz în ultimele trei confruntări disputate în circuit. Dublul campion de Grand Slam nu a început bine acest turneu, dar are încă o șansă de a se califica în semifinale dacă va câștiga următoarele două meciuri împotriva lui Daniil Medvedev și Andrey Rublev.

La conferința de presă de după meciul cu Zverev, ibericul a fost rugat să comenteze pe seama faptului că Novak Djokovic va termina sezonul pe locul 1 ATP, iar acesta a avut un discurs plin de laude la adresa rivalului său.

„Ei bine, el merită cu siguranță. A câștigat trei turnee de Grand Slam și a ajuns în finala celui de-al patrulea. A câștigat două sau trei turnee Masters 1000. Merită să încheie anul ca Nr. 1. A pierdut doar cinci meciuri în acest an. Este de necrezut. Am auzit că a spus că nu a fost cel mai bun an al carierei sale. Este uimitor!.

Am luptat pentru nr. 1. Am avut șansele mele la ultimul turneu pe care l-am jucat și nu am putut profita de oportunitate. Nu pot să-i spun decât felicitări. A opta oară el termină anul ca nr.1. Voi lupta pentru a avea șansa în următorul an", a spus Alcaraz la conferința de presă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE