Despre renovarea traseului Soroca - Otaci s-a vorbit încă în 2013 când s-au pus bazele unui contract de finanțare, apoi am avut un proiect de reparaţie a acestuia, pornit în 2016, cu promisiuni pe 2018, după care am asistat la falimentarea companiei care semnase contractul. A fost un tronson nefinalizat care a însoțit vreo câteva guverne de la Chișinău. Mai bine de 10 ani acest drum cu greu era traversat de către cei peste 80 de mii de cetățeni din câteva localități din apropiere. Pe aici circulă unitățile de transport care duc elevii la școală, ambulanțele dar și camioanele de mare tonaj către vama Otaci și Unguri, iar șoferii spun că din cauza gropilor se defectau des mașinile. După mai multe tentative de reabilitare a acestui tronson vital din nordul Moldovei, în sfârșit, a fost dat startul lucrărillor de reabilitare a drumului Soroca-Arionești-Otaci. La eveniment a fost prezentă și șefa statului Maia Sandu, care a menționat că traseul va fi unul calitativ după toate standardele europene, notează SorTV.

Lucrările de reabilitare a drumului, vor fi executate de către două companii, una turca și cealaltă din Moldova, care dau asigurări ca în 3 ani porțiunea, cu o lungime de 40 de km, va arata cu totul altfel.

Valoarea proiectului de reabilitare a traseului Soroca-Arionești-Otaci, constituie 44 mil. de euro, bani acordați de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE