Patru formațiuni politice ar avea șansă să acceadă în forul legislativ de la Chișinău în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Este vorba de spre Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), car ar acumula 41,5% din sufragii, Partidul Socialiștilor (PSRM), care ar putea obține 23% din voturi, Partidul „Șansă” cotat cu  8,5% și Partidul Comuniștilor (PCRM), pentru care ar vota 7% dintre alegători.

Cel puțin așa arată datele unui sondaj de opinie realizat de Centrul de Investigații Sociologice și Marketing „CBS-Research”, la propunerea Comunității WatchDog.MD.

Din rândul politicienilor, cel mai înalt nivel de încredere îl are Maia Sandu – 46%, urmată de primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, care se bucură de încrederea a 37% dintre respondenți, iar rata de încredere în liderul socialiștilor moldoveni, Igor Dodon, este de 36%.

În cazul alegerilor prezidențiale, lideri detașați ai competiției sunt Maia Sandu (35% din total) și Igor Dodon (16% din total respondenți). În eventualitatea turului doi de scrutin, actuala președintă ar ieși învingătoare în competiție cu Igor Dodon, Ion Ceban sau Irina Vlah.

În cazul desfășurării unui referendum privind aderarea la Uniunea Europeană, 56% ar vota pentru, iar 25% ar vota contra, alții se declară indeciși sau spun că nu ar participa. 35% ar vota la un referendum pentru aderarea la Uniunea Euroasiatică, în timp ce 47,5% ar vota contra. Între UE și Uniunea Euroasiatică, 54% ar alege UE și 25% ar alege Uniunea Euroasiatică.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE