Simona Halep nu se află pe lista jucătoarelor care au primit wildcard la ediția din 2024 a Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului. Sportiva din România a cucerit titlul pe zgura pariziană în 2018, însă acest argument nu a fost îndeajuns pentur organizatorii turneului

Simona Halep, ajunsă pe locul 1149, a fost lăsată pe dinafară de organizatorii de la Roland Garros, care nu i-au dat campioanei din 2018 șansa să evolueze la ediția din acest an. Francezii au anunțat azi lista jucătoarelor invitate atât pe talboul de calificări, cât și pe tabloul principal, iar românca nu se regăsește pe niciuna dintre ele.

Pe tabloul principal, organizatorii au inclus șase sportive din Franța, o sportivă din Australia și una din SUA: Cornet, Ferro, Jacquemot, Mladenovic, Paquet, Ponchet, Tomljanovic și Vickery. Pe tabloul calificărilor se regăsesc Iliev, Janicijevic, Leonard, Lew Yan Foon, Lim, Mpetshi Perricard, Rakotomanga Rajaonah, Rouvroy și Tubello.

Simona Halep a disputat trei finale la Roland Garros, în 2014, pierdută în fața Mariei Sharapova, în 2017, cedată cu Jelena Ostapenko, și în 2018, atunci când în sfârșit a triumfat la turneul ei preferat după o finală excepțională cu Sloane Stephens. Se pare că tot acest bagaj impresionant nu a contat pentru organizatori, care au trecut-o cu vederea pe campioana tenisului românesc

În continuare, Simona Halep speră să joace la un nivel bun la Trophee Clarins în această săptămână și să câștige câteva meciuri pentru a-și reintra în ritm. Ulterior, constănțeanca e așteptată în Maroc, la turneul Grand Prix Lalla Meryem, după ce a jucat și a pierdut două finale la Fez, în 2010 și 2011, și la Marrakech în 2013, unde a fost oprită de viitoarea câștigătoare, italianca Francesca Schiavone.

Dotat cu un fond de premiere de 267.082 de dolari, competiţia de la Rabat, singura de acest gen din Africa, va avea ca parte participarea multor jucătoare de top, inclusiv două foste campioane, Lucia Bronzetti (2023) și Martina Trevisan (2022), fiind la start. Lor li se adaugă nume precum Anna Blinkova, Sara Sorribes Tormo, Elisabetta Cocciaretto sau Mayar Sherif.

Roland Garros 2024, al doilea turneu de Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 26 mai - 9 iunie

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE