Șeful de la Moldovagaz, Vadim Ceban consideră că auditul efectuat de două companii străine, angajate de Guvern, care au verificat datoria față de Gazprom nu este decât „un raport de consultanță, cu opinii, inclusiv subiective, ale executanților acestui raport”.

După realizarea auditului, Chișinăul a anunțat că Moldova nu are o datorie decât de 8,6 milioane de dolari față de Gazprom, din cele 700 de milioane invocate de partea rusă.

„Noi nu avem ce recunoaște pentru că acest raport nu este un audit clasic. Este un raport de consultanță, cu expresii, opinii, inclusiv subiective, ale executanților acestui raport. Pe de o parte se constată suma, pe de alta se spune cum se poate de a nu achita această datorie. Este o recomandare pentru Guvern. Fără decizia acționarilor la acest capitol acest raport nu are niciun impact juridic legal asupra activității noastre. Auditorii nu spun că nu există această datorie, ci vorbesc despre probabilitatea de recuperare a acestora și ei recomandă negocieri”, a declarat Vadim Ceban.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE