Partidul Național Liberal din Moldova (PNL) își schimbă conducerea. Prin hotărârea organelor de conducere, ale formațiunii pentru multiple încălcări ale statutului partidului și a legilor interne, Vasile Colța a fost revocat din funcția de vicepreședinte cu atribuții de președinte interimar al Partidului Național Liberal (PNL). De asemenea, Colța a fost revocat din organele de conducere ale partidului (Biroul Permanent Central, Delegația Politică Națională) și exclus ca membru de partid.

Potrivit unui comunicat al formațiunii, „conform art.22 din statutul PNL, persoana care a fost exclusă, poate solicita cerere de reînscriere în partid, după o perioadă de minimum un an de la excluderea sa”.

Amintim că, Vasile Colța a fost ales președinte interimar al PNL la final de iulie curent.

Totodată, după modificările operate la Agenția Servicii Publice, noul președinte interimar al Partidului Național Liberal va fi Mihai Severovan. Acesta a fost ministru în cinci cabinete din 1992 până în 1999, Ministru al Serviciilor Comunale și Exploatării Fondului de Locuințe (1992–1996) și Ministru al Dezvoltării Teritoriului, Construcțiilor și Gospodăriei Comunale. Severovan a mai fost primar de Chișinău (în 1990) și consilier municipal în Consiliul municipal Chișinău (în anii 2000).

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE