Interpreta Valeria Pasha, favorita publicului la preselecția națională al Eurovisionului a venit cu o reacție, după răspunsul Teleradio-Moldova la contestația depusă pe rezultatele votului. Artista se arată nedumerită de argumentele postului public de televiziune, care a depistat în procesul de verificare a voturilor din partea publicului 950 de voturi nevalabile.

„Am primit răspuns la contestație, ce să vă zic, nimic nou. Au fost aceleași argumente pe care le-am auzit în cadrul dezbaterilor, dar că de data aceasta în formă scrisă. Ieri ați primit mesaje precum ar fi de mulțumire din partea celor de la TRM, însă au fost cu scopul de a verifica autenticitatea voturilor. Au anunțat că au depistat 950 de voturi nevalide, ceea ce nu poate fi adevărat, pentru că se votează doar de pe numerele moldovenești. Apropo, o cunoscută de a mea a primit un mesaj de mulțumire tocmai din Zambia, cum se face că TRM transmite mesaje de acolo. Și încă o curiozitate, de ce au fost verificate doar voturile mele?

Acum TRM folosește aceste argumente pentru a-și păstra imaginea, deși înțelegem perfect că încrederea oamenilor este epuizată. Vom solicita în continuare sfaturile juriștilor și vom decide cum să acționăm”, a declarat Valeria Pasha.

Rezultatele Selecției Naționale Eurovision 2024 au stârnit dezbateri intense și critici în rândul fanilor, după ce s-a înregistrat egalitate de puncte între Natalia Barbu și Valeria Pasha. Punctajul juriului a fost decisiv în luarea deciziei finale. Astfel, Barbu a ieșit învingătoare, deși Pasha a fost cea mai votată de public.

Conform notelor acordate de cinci jurați, Natalia Barbu a acumulat 60 de puncte, iar Valeria Pasha - 43. Situația a fost diferită în cazul publicului, care a preferat-o pe Valeria Pasha, în detrimentul Nataliei Barbu. În urma însumării notelor, ambele concurente s-au ales cu același număr de puncte - 22. Câștigătoare a fost însă desemnată Natalia Barbu, votul juriului cântărind mai mult decât cel al telespectatorilor.

Valeria Pasha a lansat o petiție în care se menționează:

„Comitetul de organizare a concursului, format din reprezentanți ai TRM, în calitate de radiodifuzor oficial, a decis printr-un protocol separat, potrivit căruia votul juriului este decisiv. Publicul cere corectitudine și luarea în considerare a voturilor noastre - altfel de ce urmărim competiția, iar TRM nu selectează reprezentanți ai țării la nivel de selecție internă?”

Autorii au precizat că petiția nu are scopul de a o insulta pe Natalia Barbu și echipei „In The Middle”: „Subsemnații eurofans o iubesc și o respectă pe Artistă. Dar vor să fie auziți”.

Petiția este adresată Uniunii Europene de Radio și Televiziune, organizatorul Eurovision Song Contest și are obiectivul de a acumula cel puțin 5.000 de semnături.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE