Rezultatele înregistrate, până acum, la turneul de Grand Slam de la Paris în proba feminină de simplu, sunt, probabil, cele mai neașteptate, în istoria acestei competiții, pentru fanii și experții în tenis. Până la ora actuală am asistat la cele mai imprevizibile rezultate, când pe zgura pariziană au fost eliminate toate jucătoarele din top 10 cu excepția  liderului WTA, Iga Swiatek care a ajuns la a 31-a victorie consecutivă. Culuarul polonezei este unul favorabil, așa încât Swiatek ar putea bifa cel de al doilea Grand Slam la Paris după cel cucerit în 2020.

Evident, toți se întreabă cine ar putea să fie adversarul polonezei în finala din capitala Franței. Din tabloul feminin și programul optimilor vedem că există un grup de jucătoare, preponderant, din SUA care ar putea accede într-o finală, dar am putea să asistăm la surprize. În plus, să nu neglijăm și prestația bună a jucătoarei canadiene Leylah Fernandez(18), finalistă la US Open în 2021, care o va întâlni în optimi pe americanca Amanda Anisimova (28) și ea într-o formă bună.

România a rămas cu o singură  reprezentantă în această fază a turneului de Grand Slam: Irina Begu, o performanță uluitoare pentru tenismena română. Ea se va duela cu Jessica Pegula din SUA.

Așa arată optimile de la Roland Garros 2022

Partea superioară de tablou

Iga Swiatek (1 WTA)- Qinwen Zheng (74)

Jessica Pegula (11) - Irina Begu (63)

Veronika Kudermetova (29) - Madison Keys (22)

Daria Kasatkina (20) - Camila Giorgi (30)

Partea inferioară de tablou

Martina Trevisan (59) - Aliaksandra Sasnovich (47)

Leylah Fernandez (18) - Amanda Anisimova (28)

Elise Mertens (32) - Cori Gauff (23)

Jil Teichmann (24) - Sloane Stephens (64).

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE