Astfel, în urma urmării penale efectuată de Procuratura Generală, în comun cu Ministerul Afacerilor Interne şi SIS, a fost stabilit un grup criminal, Vasile Zaharov, Eugeniu Bujac, Alexei Ganu şi Darii Trofim, care au săvârşit această deflaragaţie.
Potrivit lui Valeriu Zubco, persoanele bănuite au fost reţinute în urma unei percheziţii la dimiciliu  efectuate pe 9 şi 10 iunie. Astăzi, Procuratura Generală le-a înaintat învinuirea de tentativă de omor intenţionat la trei dintre suspecţi. Celălalt, Timur Darii, este invinuit de păstrarea şi comercializarea muniţiilor. Persoanele bănuite şi-au recunoscut vina.
Ministrul de Interne, Victor Catan, a menţionat că persoanele care au săvârşit deflagraţia au antecedente penale, fiind implicate în trafic de droguri. “Aceştia au produs explozia din intentii huliganice”, a mai specificat Catan.
Persoanele reţinute sunt cetăţeni ai R. Moldova cu vârste cuprinse între 21 şi 31 de ani.
Amintim că explozia a avut loc pe 14 octombrie, la ora 22.05, în timpul desfăşurării manifestaţiilor dedicate Hramului Chişinăului, în scuarul Arcului de Triumf din Paiaţa Marii Adunări Naţionale. În urma exploziei circa 40 de personae au avut de suferit, multe dintre acestea fiind transportate la spital cu diferite leziuni corporale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE