În timpul manifestației, veteranii și-au exprimat nemulțumirea față de o posibilă intenție a președintelui țării, Igor Dodon, de a federaliza țara.

„Asociațiile veteranilor din R. Moldova au fost și vor rămâne apolitice, imparțiale și independente. Prezenta Rezoluție este una apolitică și vine să susțină respectul pentru valorile și libertățile oamenilor, democrația, libertatea și statul de drept. Condamnăm trădarea de țară și federalizarea acesteia. Nu am admis și nu vom admite federalizarea țării și transformarea într-un stat vasal. Chemăm clasa politică să ia atitudine de viziunea veteranilor și să respecte mecanismele și instrumentele democratice. Încurajăm corpul diplomatic acreditat să ia act de prezenta Rezoluție”, se spune în textul Rezoluției, citat de Curentul.

De asemenea, în cadrul mitingului, veteranii au propus ca în Rezoluție să fie incluse și câteva propuneri: demisia Președintelui R. Moldova, autoritățile legale să declare pe vicepremierul rus, Dmitri Kozak și Ambasadorul Federației Ruse în R. Moldova – persoane non-grata, dar și Procuratura Generală să deschidă un proces penal pe marginea acestui subiect.

 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE