Cea mai mare realizare pe care a făcut-o ministerul Justiției timp de 6 luni este începutul procesului de schimbare a atitudinii, vrem să determinăm societatea să aibă încredere în judecători, în actul de justiție, susține ministrul Alexandru Tănase, vineri, 26 martie, în cadrul unei conferințe de totalizare a 6 luni de activitate.
În context, ministrul spune că justiția a fost mereu în vizorul opiniei publice, ”cel mai greu este să realizăm anumite schimbări, dar nu avem dreptul să ne oprim pentru că de funcționarea justiției depinde funcționarea tuturor instituțiilor democratice ale statului”.  
Ministrul se bucură de reformarea instituției avocaturii pe care au realizat-o, ”pentru că eu mereu spuneam că pe timpul comuniștilor avocații sunt un rău necesar, deoarece nimeni niciodată nu a avut interes ca această instituție să funcționeze corect. Guvernul anterior avea interese să-și promoveze propriile hotărâri judecătorești”.
De asemenea, ministrul s-a referit și la proiectul de lichidare a notarilor de stat. ”Un proiect ce revine să aducă la normalitate instituția notariatului, până în prezent notarii de stat erau susținuți din bugetul de stat cu sedii, salarii, plata personalului, creând o inegalitate, iar cei privați achitau aceleași taxe ca și cei de stat și prestau aceleași servicii”.
Moștenirea ministerului de la fosta guvernare este o totalitate de instituții nefuncționale, de persoane care nu se bucură de încredere, ”încă nu putem vorbi de modificări radicale pentru că este una continuă, justiția se află într-o continuă modificare”, a conchis Tănase.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE