“Dacă dizolvam în iunie Parlamentul, fără a avea modificat art. 78 din Constituţie, ar fi avut loc o criză politică, iată de ce, reieşind din normele legale, care prevăd dizolvarea Legislativului în termen rezonabil, nu am dizolvat Parlamentul” a declarat Mihai Ghimpu.
De asemenea, şeful interimar al statului a menţionat că acuzaţiile aduse astăzi de către Partidul Social Democrat din R. Moldova de uzurparea puterii în stat, nu este ceva nou. “Eu sunt învinuit de uzurparea puterii în stat încă din 1989”. Dacă Constituţia R. Moldova prevedea că  preşedintele Parlamentului este obligat să dizolve Parlamentul în termen de 30 sau 60 de zile, atunci – da, era uzurpare. Însă, odată ce nu este prevăzut un termen, dar este indicat - termen rezonabil, nu se poate vorbi de uzurpare”, a declarat Mihai Ghimpu.
 Menţionăm că, PSD a anunţat astăzi,  că va depune o sesizare la Procuratura Generală, prin care va cere organelor de anchetă să pornească urmarirea penală în privinţa preşedintelui interimar, Mihai Ghimpu, în baza articolului 339, al. 1, Cod Penal - "uzurparea puterii în stat", pe motiv că nu a dizolvat  Parlamentul la 16 iunie, curent.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE