Real Madrid a cucerit pentru a cincea oară Supercupa Europei! Deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor a învins-o pe câştigătoarea Ligii Europei, Eintracht Frankfurt cu scorul de 2-0 într-o partidă ce s-a disputat pe Stadionul Olimpic din Helsinki.

Deși madrilenii au controlat jocul în cea mai mare parte, dar Eintracht a fost echipa care a avut cea mai mare ocazie de înscrie atunci când japonezul Daichi Kamada a fost găsit excelent de columbianul Rafael Borre, însă nu a reuşit să îl învingă pe portarul ''galacticilor" Thibaut Courtois.

Dar cum ocaziile se răzbună în fotbal, formația spaniolă a fost cea care a marcat primul gol al meciului prin austriacul David Alaba.

Realul și-a mărit avantajul la începutul reprizei secunde. Vinicius Junior l-a servit perfect pe Karim Benzema, iar francezul nu l-a iertat pe Kevin Trapp și a înscris pentru 2-0.

Cu acest gol, Benzema a devenit al doilea cel mai bun marcator din istoria clubului Real Madrid, cu 324 de reuşite, devansându-l pe legendarul Raul Gonzalez Blanco care are 323.

Eintracht a căutat golul de onoare, însă nu a reuşit să mai creeze pericol la poarta adversă.

Astfel, Real Madrid, care a mai jucat de şapte ori pentru Supercupa Europei, a cucerind patru trofee, în 2002, 2014, 2016 şi 2017 iar acum și l-a adjudecat și pe al cincilea.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE