Mesajele de dezbinare și plecăciuni regulate la Kremlin ale reprezentanților grupării criminale Șor nu servesc intereselor cetățenilor Republicii Moldova. Este reacția purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, la recenta vizită a bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, la Soci, acolo unde guvernatoarul Autonomiei s-a afișat într-o fotografie cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

„Viziunea noastră este una de pace, stabilitate și prosperitate pentru toți cetățenii Republicii Moldova în calea noastră de integrare europeană. Mesajele de dezbinare și plecăciuni regulate la Kremlin ale reprezentanților grupării criminale Șor nu servesc intereselor cetățenilor Republicii Moldova. Autoritățile au avertizat societatea despre intențiile Rusiei și a făcut apelul spre vigilență, să se informeze din surse oficiale și să nu se lase manipulați de acțiunile agresive ale Federației Ruse și ale actorilor de influența controlați de aceasta sau mai simplu spus slugile acestora. Împreună, prin unitate, vom avansa către un viitor european sigur, pașnic, prosper, pentru toți cetățenii țării noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Bașcanul UTA Găgăuzia, Evghenia Guțul, s-a aflatăt aproape o săptămână în Rusia. Ea a vut mai multe întâlniri cu reprezentanți ai regiunilor din Fedrația Rusă, iar, astăzi, înainte de a pleca din Soci, Guțul s-a întâlnit cu Serghei Kiriyenko, prim-adjunct al șefului Administrației Prezidențiale a Rusiei.  

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE