În ultimii doi ani, municipiul Chişinău a ratat din cauza guvernării comuniste, venituri de circa 1,6 miliarde lei, ceea ce constituie un buget anual, a declarat joi, 13 august, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă la prezentarea celui de-al doilea raport de activitate în funcţia de edil al municipiului Chişinău.
Primarul a prezentat o serie de realizări ale anului 2008-2009, dar şi noile priorităţi pentru anul care vine.
“În ciuda situaţiei financiare dificile provocată de guvernarea comunistă încă din anul 2007, noi am reuşit să stingem datoriile acumulate de subdiviziunile municipale (cca 500 mln lei) şi am mărit cu 20% salariile în sfera socială pentru profesori, educatori, angajaţi din sferele culturii şi asistenţei sociale”, a subliniat primarul care a enumerat un şir de alte realizări.
Printre priorităţile pentru anul 2009-2010, Dorin Chirtoacă îşi propune “recuperarea de la Guvern a veniturilor anuale de cel puţin 600 mln lei luate în mod abuziv de fosta guvernare comunistă, prin distribuirea discriminatorie a banilor publici”; asigurarea accesului la fondurile europene necesare pentru construcţia de apeducte, canalizare, drumuri etc.; finalizarea proiectului de prelucrare a nămolului la staţia de epurare a apelor uzate, dar şi multe altele.
Atât priorităţile, cât şi realizările primarului Dorin Chirtoacă din acest an, le puteţi găsi pe pagina de internet a Primăriei – www.chisinau.md
Cât priveşte nereuşitele sale în decursul acestui an, Chirtoacă a precizat că “în tinereţe este dorinţa de a le reuşi pe toate. Mi-aş fi dorit să avem mai mult acces la fondurile europene şi să restabilim infrastructura”.
Precizăm că primarul capitalei îşi face publică activitatea sa organizînd o întâlnire cu presa în fiecare an. Menţionăm că în august 2009, Dorin Chirtoacă împlineşte 2 ani de când a preluat funcţia de primar al municipiului Chişinăului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE