Radu Albot revine pe tabloul principal la Mastersul 1000 de la Indian Wells, acolo unde nu reușise să treacă peste etapa de calificare. Moldoveanul a profitat de retragerea spaniolului Pablo Carreno Busta și se va duela direct în turul doi cu fostul lider mondial, deținătorul a trei Grand Slamuri, britanicul Andy Murray.

Aflat pe locul 109 în lume, Radu Albot, evident, nu este, la moment, într-o formă bună și a ajuns pe tabloul principal datorită acestei retrageri a spaniolului Carreno Busta. Albot a pierdut în turul preliminar, deja, la Indian Wells împotriva neamțului Struff – un jucător de pe locul 134. Din acest considerent, lucrurile nu par prea promițătoare pentru Albot care intră în această seară în turul doi contra fostului lider mondial Andy Murray. Va fi a doua partidă în cariera lui Radu Albot contra unui fost lider mondial, după ce anterior se duelase cu un alt colos al tenisului, Roger Federer.

Britanicul a avut evoluții de excepție în ultima perioadă în pofida faptului că are 35 de ani și joacă cu o tijă metalică implantată în șold. Murray este pe locul 55 în acest moment. Și, deși a absentat patru ani din circuit experiența și forma britanicului ar trebui să-l ducă la o victorie în set drept.

Sezonul pe care Murray îl are în 2023 este deloc remarcabil. Asta l-a făcut să ajungă în finala de la Doha doar săptămâna cealaltă. A avut și o prestație bună la Austalian Open unde s-a bucurat de victoriile în cinci seturi în fața lui Matteo Berrettini și Thanasi Kokkinakis.

Triplul campion de Grand Slam, Murray a luptat constant pentru a reveni în eșalonul superior al tenisului masculin după cea de-a doua operație la șold în 2019. Dar el a întâmpinat numeroase obstacole și piedici într-o călătorie care nu a fost ușurată de faptul că joacă cu un șold metalic. Ajuns la 35 de ani, fostul număr 1 mondial e conștient că nu mai întinerește, însă e de părere că mai are un cuvânt de spus. Atât de clar, el găsește genul de formă care l-a făcut formidabil în vremuri. Murray este și deținătorul a două medalii de aur olimpice.

Murray și Albot nu s-au confruntat niciodată anterior. Cu toate acestea, este evident că palmaresul lui Murray a avut mult mai mult succes decât a lui Albot.

Duelul Albot-Murray se joacă în această seara la 22:30 ora Moldovei

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE