R. Moldova a votat “contra” Rezoluției “Discriminare pe motiv de orientare sexuală și identitate de gen” pusă în discuţie în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).  
Totuşi, rezoluţia a fost adoptată cu 51 de voturi.
Potrivit Asociației ”Pentru Familie”, doi reprezentanți ai delegației Republicii Moldova la APCE, Valeriu Ghilețchi (PLDM) și Stela Jantuan (PD) au votat împotriva acestui document. Ana Guțu, șefa delegației, s-a abținut de la vot, motivând astfel: “Daca votez pro - voi fi blamată de ortodocși, iar dacă votez contra - voi fi blamată de homosexuali”.
Ca rezultat al adoptării acestui document, Comitetul de Miniștri al APCE urmează să pregătească pentru țările membre ale Consiliului Europei un set de măsuri de combatere a discriminării pe motive de orientare sexuală și identitatea de gen, în vederea asigurării respectării drepturilor lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor și persoanelor transgender, precum și promovării toleranței față de aceștia și să monitorizeze, ulterior, punerea acestor măsuri în aplicare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE