Forțele politice proeuropene trebuie să facă un pas înapoi și să se unească pentru a-l învinge pe Ion Ceban. Cu o propunere în acest sens a venit candidatul propus de PSDE la primăria capitalei, Vadim Brânzaniuc, care a subliniat că un candidat comun ”ar fi garantul stabilității și dezvoltării unui oraș proeuropean, or Ion Ceban nu este în stare și nu are capacitatea de a asigura dezvoltarea Chișinăului ca oraș prooccidental”.

„Ambițiile politice și orgoliile personale nu-și au locul într-o bătălie electorală în care este pus în joc viitorul proeuropean al municipiului Chișinău. Din păcate, Rusia nu doarme și, așa cum s-a întâmplat întotdeauna, Moscova a mizat pe gâlceava și neînțelegerile dintre partidele proeuropene. Nu sunt o excepție nici alegerile locale din acest an din Chișinău. Am venit cu această propunere acum patru luni și vreau să o lansez încă o dată în spațiul public. Acum, cât încă nu este prea târziu, partidele proeuropene trebuie să identifice un candidat unic, pentru a nu-i permite lui Ion Ceban să pună mâna pe un nou mandat de primar al Capitalei” a declarat Brînzaniuc.

Vicepreședitele PSDE a mai spus că toate calculele arată că aceasta este cea mai bună soluție, iar un candidat unic, susținut de toți actorii politici, ar fi garantul victoriei în alegerile locale.

„Acest lucru îl arată și sondajele, dar și dorința locuitorilor municipiului Chișinău. Un candidat unic ar fi garantul stabilității și dezvoltării unui oraș proeuropean, or Ion Ceban nu este în stare și nu are capacitatea de a asigura dezvoltarea Chișinăului ca oraș prooccidental. Dacă suntem serioși și ne pasă cu adevărat de viitorul Chișinăului și al locuitorilor săi, trebuie să facem un pas înapoi, să identificăm un candidat comun, poate chiar din afara politicului, dar care să aibă susținerea partidelor prooccidentale, proromânești, astfel încât să-i asigurăm victoria în alegerile locale din municipiul Chișinău” a adăugat Vadim Brînzaniuc.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE