Partidul Social Democrat (PSD) şi Uniunea Centristă din Moldova (UCM) vor fuziona până la sfârşitul anului. Anunţul a fost făcut vineri, 26 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă, de către liderii celor două formaţiuni. Atât Dumitru Braghiş, cât şi Vasile Tralev au precizat că cele două partide vor participa cu o listă comună la alegerile anticipate, dar nu au decis încă formula exactă.
Cei doi încă nu au precizat care va fi denumirea şi sigla partidului şi cine îl va conduce, precizând că toate aceste aspecte vor fi abordate şi decise în cadrul Congresului de constituire, preconizat pentru luna decembrie curent.
Totodată, liderul PSD, Dumitru Braghiş a ţinut să menţioneze că „uşile sunt deschise, suntem gata să negociem şi cu alte partide politice care doresc să ni se alăture”.
Cei doi şi-au exprimat regretul că Partidul Democrat a refuzat această ofertă şi l-au preferat pe Marian Lupu. Atât Braghiş, cât şi Tarlev susţin că acesta este un proiect comunist.
“Lupu este ghidat şi influentat de PCRM. După reacţia de acum a autorităţilor şi a presei guvernamentale este clar că Lupu este un proiect comunist”, a spus Tarlev.
În acelaşi timp, Braghiş a declarat că dacă vor accede în Parlament, nu vor face coaliţie cu Partidul Comuniştilor.
Amintim că la alegerile din 5 aprilie, PSD a acumulat 3,7% din sufragii, iar UCM – 2,75 la sută din voturi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE