Partidul Social Democrat (PSD), partidul politic care după alegerile parlamentare din 5 aprilie nu au acces în Parlament se pregătește de alegeri anticipate care ar putea avea loc după data de 3 iunie, transmite Politik.
Dumitru Braghiș, liderul PSD a menţionat, luni, 1 iunie, în cadrul unei conferințe de presă că "doar apariţia pe scena politică din Moldova a unei forţe de centru-stânga, social-democrată capabilă să convingă electoratul că este unica este în stare să asigure stabilitatea şi dezvoltarea ţării, poate conduce la depăşirea actualei crize politice".
Dumitru Braghiş a menționat că a dus tratative cu unele partide și i-a fost acceptată ideea. Președintele PSD a mai spus că din prima categorie fac parte "Moldova Unită", iar din cea de-a doua – Partidul Democrat şi Uniunea Centristă din Moldova.
Potrivit lui, lista comună pentru alegeri ar trebui să fie elaborată în baza PSD, deoarece acesta a acumulat cele mai multe voturi în alegerile din 5 aprilie, 3%.
Dumitru Braghiş a respins categoric afirmaţiile precum că plecarea din partid a lui Eduard Muşuc şi a unui grup de membri ai PSD ar fi afectat poziţiile formaţiunii. În opinia sa, aceasta, din contra, a întărit partidul, deoarece mulţi nu doreau să susţină PSD din cauza prezenţei lui Eduard Muşuc în rândurile lui.
Din partid sunt plecați 300 de membri, dar susţin că mulţi dintre ei se întorc înapoi, după ce Eduard Muşuc a declarat că aderă la Partidul Comuniştilor.
Dumitru Braghiş a declarat că unirea social-democraţilor este necesară şi pentru scoaterea rapidă a ţării din criză. El a amintit că în alegeri, PSD a venit cu un program anticriză şi a declarat că formaţiunea va continua să-l promoveze.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE