Partidul Social Democrat din Moldova demarează o acţiune pentru constituirea sindicatelor independente ale neangajaţilor.
Actualele sindicate din Moldova reprezintă şi exprimă interesele doar a cetăţenilor angajaţi în câmpul muncii. Cei neangajaţi nu au practic nici o apărare, au anunţat luni, 14 iunie, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii formaţiunii.
PSD formarea unui sindicat atât al persoanelor care au rămas fără locuri de muncă sau care nu-şi pot găsi un loc de muncă, cât şi al pensionarilor, invalizilor, veteranilor. „Sindicatele independente ale neangajaţilor anume şi urmează să aibă misiunea de a reprezenta şi a exprima interesele acestor categorii sociale”, potrivit PSD.
Partidul a anunţat că este dispus să susţină pe larg procesul de constituire a unor astfel de sindicate, oferind grupurilor de iniţiativă susţinere logistică şi consultanţă juridică. PSD va pune la dispoziţia organizaţiilor teritoriale ale acestor sindicate oficii pentru sediu şi tehnică de performanţă, pentru ca aceste organizaţii să poată activa cât mai eficient.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE