Protest la Franzeluța. Pe fațada clădirii angajații au pus un banner cu câteva mesaje în care denunță un „atac rider legiferat” asupra combinatului. 

Astăzi la Adunarea Generală ar urma să fie anunțat un concurs, iar în regulilie acestuia „este deja introdusă o condiție, care defavorizează pe actualul director interimar”, susține directoul executiv al Asociației Forța Fermierilor, Alexandr Slusari.

Avem dreptul la vot”, „Vrem să muncim acasă”, „Noi suntem acționari”, „Atac rider legiferat”, se menționează pe banner. 

Directoul executiv al Asociației Forța Fermierilor, Alexandr Slusari susține că „colectivul de muncă este în alertă”, iar „peste 2 mii de oameni sunt în ajunul unei greve”.

”De căteva ori au încercat să-l preseze pe directorul interimar să scrie cerere din motive de sănătate. Au folosit și alte metode. Și nu este clar de ce fac acest lucru . Actualul conducător a ieșit din colectivul de muncă. În scurt timp a eliminat anumite scheme la Franzeluța și a redus pierderi pentru primul trimestru al anului cu căteva milioane lei. Colectivul de muncă este în alertă. Sunt convinși că scopul remanierii ar fi desemnarea unui funcționar de la guvern, care va relua schemele murdare. Oameni nu mai cred în concurs, care ar trebui să fie anunțat azi la Adunarea Generală și afirmă că în regulile concursului este deja introdusă o condiție, care defavorizează pe actualul director interimar. Eu cred că e nevoie de intervenția directă a prim-ministrei și sancționarea demnitarilor de stat din APP și Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, care au admis degenerarea situației”, a menționat Slusari.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE