Procuratura Generală a informat avocatul victimei despre redeschiderea anchetei penale în legătură cu infracțiunea de viol, care a avut loc la sfârșitul anului 2014, în orașul Orhei. Astfel, instituția a admis plângerea depusă de către avocat prin care a fost contestată ordonanța de încetare a urmăririi penale, informează Politik.md.
În acest context, Dumitru Sliusarenco avocat Promo-LEX și reprezentantul victimei, a subliniat: “Infracțiunile sexuale și dezbaterea publică a acestora sunt subiecte deosebit de sensibile, mai ales pentru victime. Divulgarea informațiilor care fac încă obiectul anchetei și a detaliilor din viața privată a părților implicate pot prejudicia grav atât investigația eficientă a cazului cât și situația victimei”.
Reamintim că, la 5 februarie 2016, Asociația Promo-LEX a publicat un comunicat de presă prin care a informat opinia publică despre practica defectuoasă în desfășurarea anchetelor pe cazurile infracțiunilor sexuale.
Promo-LEX a subliniat faptul că victimele nu beneficiază de o investigație și protecție eficientă din partea autorităților. Deseori, la investigarea cazurilor de infracțiuni sexuale, autoritățile (polițiști, anchetatorii, procurori) sunt influențate de prejudecăți și stereotipuri în bază de gen, respectiv investigația este ineficientă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE