Adunarea Generală a Procurorilor a fost convocată joi, 29 februarie, în format online la solicitarea Procuraturii Anticorupție, pentru a discuta despre situația creată în urma desfășurării concursului la funcția de procuror general. La ședința de astăzi, au fost prezentate rapoartele de activitate ale procurorului general interimar, Ion Munteanu și președintelui CSP, Dumitru Obadă

Astfel, unul dintre subiectele prioritare discutate la Adunarea Generală a Procurorilor a fost modul în care s-a desfășurat concursul pentru funcția de procuror general, ale cărui rezultate au fost anulate, precum și despre măsurile ce urmează să fie întreprinse pentru a evita pe viitor astfel de situații.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a propus ca în timpul apropiat să fie organizată Adunarea Generală a Procurorilor cu prezența fizică a acestora, după ce va fi publicată hotărârea motivată a CSP privind modalitatea desfășurării concursului pentru funcția de procuror general.

La rândul său, procurorul Sergiu Rusu, de la Procuratura Generală a susținut inițiativa șefei de la Anticorupție de a discuta situația ce s-a creat în urma desfășurării concursului public de alegere a procurorului general, pentru a evita greșelile de sistem pe viitor.

Amintim că, ieri, CSP a anulat concursul pentru funcția de procuror general. Președintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, a declarat că s-a constatat o discrepanță semnificativă în punctajul acordat candidaților.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE