Astăzi la ora 15:00, la CSJ, se va examina recursul depus de procurori  împotriva încheierii instanței privind măsurile preventive aplicate și prelungirea duratei lor. Cauza a fost  distribuită completului judecătorilor Colegiului Penal al CSJ: Nadejda Toma, Victor Boico și Iurie Diaconu.

Petru Iarmaliuc, procurorul anticorupție care gestionează dosarul „Dodon”, a depus recurs la Curtea Supremă de Justiție . Acest fapt a fost făcut public de către fostul președinte de țară pe pagina sa de Facebook, fiind confirmat și de agenda ședinţelor Colegiului Penal al CSJ.

„Se vede ca actuala conducere ne-experimentată a Procuraturii Anticoruptie în persoana domnișoarei Dragalin (procurora-șefă PA) si acel procuror lipsit de experiență si competență (n.r. Petru Iarmaliuc), delegat ilegal să reprezinte acuzarea, nu se pot împăca cu faptul că am fost eliberat de CSJ din arest la domiciliu, așa că au depus recurs. Drept că legea nu prevede, în acest caz, o astfel de procedură pentru procurori, fapt cunoscut chiar si de studenții de la facultațile de drept. E clar că de la procurori fără experiență ne putem aștepta atât la neglijarea legii, cât și la necunoașterea ei”, a scris Igor Dodon.

El mai spune că legea stabilește clar că, „pentru a activa în Procuratura Anticorupție, e nevoie de o experiență de procuror de cel puțin 4 ani, iar învinuirea în cauzele penale privind infracțiunile date în competența Curții Supreme de Justiţie este prezentată de procurori din cadrul Procuraturii Generale, pentru care este stabilită aceeași vechime în funcție de procuror de cel putin 4 ani, despre faptul că acel procuror Iarmaliuc nu corespunde acestor cerințe legale, au spus-o de nenumarate ori avocații mei. Însă, nu putem să nu luăm în calcul că atât conducerea actuala a Procuraturii Anticorupție, cât și acest procuror lipsit de experiența, ar putea acționa și sub presiunea guvernării, care vrea o condamnare arbitrară, urgentă și cu orice preț”, a menționat Igor Dodon.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE