captură video Jurnal TVMihai Ghimpu a fost scos basma curată de Procuratura generală. Asta, chiar dacă deputatul, în timpul unui miting electoral, a agresat un jurnalist, i-a smuls din mână microfonul și a refuzat să i-l înapoieze timp de aroximativ un sfert de oră, informează Politik.md.
Chiar dacă imaginile au fost rulate în repetate rânduri în cadrul buletinelor de știri, în urma plângerii depuse pe numele lui Mihai Ghimpu, procurorul Victor Bantîş a emis o ordonanță de neîncepere a urmăririi penale. Potrivit Jurnal TV, acesta şi-a argumentat decizia prin faptul că înregistrarea video pusă la dispoziţie ar fi de calitate proastă, iar conţinutul discuţiilor dintre Ghimpu şi reporter ar fi imposibil de descifrat.
Fostul judecător moldovean la CEDO, Stanislav Pavlovschi, califică gestul oamenilor legii ca fiind unul rușinos.
”Toată Moldova a fost martorul episodului cand Mihai Ghimpu a rupt microfonul din mana jurnalistului Jurnal TV. Această ispravă nu ar fi posibilă într-o țară democratică. Ar fi imposibil de închipuit cum Barak Obama rupe microfonul din mana jurnalistului sau Klaus Iohannis. La noi, însă, după cum vedem, așa ceva este posibil. Ordonanța procurorului este un act, din punctul meu de vedere, absolut rușinos, care atestă caracterul de buzunar al acestui organ de stat și odată în plus arată cât de mult trebuie de făcut în sfera reformării Procuraturii! Cred că reprezentanții mass-mediei independente trebuie să faca un front comun împotriva acestor bădăranii. Ion Muruianu a plătit cu funcția sa pentru o fapta cu mult mai puțin gravă. Cazul domnului Ghimpu îmi crează impresia că în tărișoara noastră mioritică unii cetățeni sunt "mai egali" în fața legii, decât ceilalți”, a declarat Stanislav Pavlovschi, solicitat de Politik.md.
Amintim că incidentul a avut loc în timpul unui miting electoral organizat de Partidul Liberal, în luna iunie, curent. Atunci, deputatul Mihai Ghimpu a agresat un reporter Jurnal TV și i-a smuls microfonul din mână. Reacția a venit ca urmare a unei întrebări pe care politicianul ar fi calificat-o ca fiind provocatoare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE