Procuratura Anticorupție (PA) confirmă, că noul sediu al instituției va fi în clădirea de pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, unde a activat, mulți ani, Procuratura Generală iar acum sunt Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (SPCSB).

Conform unui comunicat de presă emis de PA, Ministerul Justiției a informat procurorul general, la 28 iunie, că „Guvernul R. Moldova a agreat, cu instituțiile corespunzătoare, transferul clădirii din municipiul Chișinău, str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 26, pentru sediul Procuraturii Anticorupție”.

„Procuratura Anticorupție salută pasul semnificativ al Guvernului în identificarea unui sediu pentru Procuratura Anticorupție și angajarea eforturilor pentru a permite transferul instituției în sediul nou în cel mai scurt timp. Identificarea unui sediu potrivit va permite angajarea personalului, va asigura funcționarea optimă a instituției și permite Procuraturii Anticorupție să răspundă la cerințele și nevoile sporite ale instituției în lupta împotriva corupției”, se arată în comunicat.

Astfel, Ministerul Justiției a informat atunci că, până la data de 12 iulie, ANI și SPCSB s-au angajat să prezinte un plan detaliat de transfer. Totodată, Ministerul Justiție a solicitat un plan detaliat de transfer al Procuraturii Anticorupție în sediul pe adresa str. Bănulescu-Bodoni, 26.

„Ca urmare, la 5 iulie, Procuratura Anticorupție a transmis către Procuratura Generală un plan detaliat privind modalitățile de transfer a personalului, bunurilor, arhivei, dosarelor și altor materiale din actuala locație, clădire a Centrului Național Anticorupție, în noua locație în care se află ANI și SPCSB. Plan ce a fost adus la cunoștință Ministerului Justiției la 9 iulie”, comunică PA.

Până în prezent, mai multe edificii ale unor instituții publice au fost luate în considerare pentru a fi utilizate ca sediu pentru PA. Este vorba de clădirea veche și neterminată a Procuraturii Generale, de pe strada Alexandru cel Bun din capitală, achiziționată încă în 2005 cu 9 milioane de lei.

De asemenea, a mai fost examinată ca potențial sediu pentru PA aripa dreaptă a sediului Procuraturii Generale, unde acum se află Consiliul Superior al Procurorilor, CSP urmând a fi trecut în sediul Consiliului Superior al Magistraturii, care urma să treacă înapoi în clădirea Curții Supreme de Justiție.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE