Procesul de privatizare a uzinei de tractoare SA „Tracom”  urmează să fie stopat, pentru a ajusta infrastructura necesară la exigenţele potenţialilor investitori. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Vlad Filat, luni, 19 septembrie, în cadrul unei vizite la uzina respectivă.
Primierul a atras atenţia asupra patrimoniului întreprinderii, în special asupra cantităţilor mari de metal uzat. Vlad Filat a spus că în procesul de privatizare trebuie să se ia în calcul şi intenţiile unor aşa-numiţi investitori de a obţine profituri doar pe baza vinderii la fier vechi a strungurilor şi utilajului învechit.
Potrivit lui, întreprinderea dispune de un potenţial foarte mare, ocupînd o suprafaţă de 32,26 ha, dintre care 80% sînt hale de producere.
În context, Filat a recomandat conducerii întreprinderii să administreze cu mare grijă resursele existente şi a cerut responsabililor din cadrul Ministerului Economiei să facă o reevaluare a procesului de privatizare.
Totodată,  Vlad Filat a menţionat că suprafeţele de producere urmează să fie ocupate de către rezidenţi care doresc cu adevărat să desfăşoare activitate de producere şi excluderea rezidenţilor intermediari.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE