O delegaţie a Republicii Moldova va pleca la începutul săptămânii viitoare la Moscova pentru a discuta problemele privind livrările de vinuri moldoveneşti.
Prin dispoziţia prim-ministrului Vlad Filat, delegaţia va fi condusă de Valeriu Cosarciuc, Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, şi se va deplasa la Moscova pentru a discuta cu factorii de decizie din instituţiile de profil din Federaţia Rusă în vederea identificării unor soluţii adecvate pentru situaţia creată.
Menţionăm că, vicepremierul Iurie Leancă, Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut la 8 iulie, curent, o întrevedere cu Valeri Kuzmin, Ambasador al Federaţiei Ruse la Chişinău, cu care a discutat chestiuni de actualitate de pe agenda relaţiilor moldo-ruse.
Interlocutorii au abordat şi problemele apărute recent în livrările vinurilor moldoveneşti pe piaţa din Federaţia Rusă. Ambasadorul rus a comunicat despre disponibilitatea părţii ruse de a discuta cu partenerii moldoveni modalităţile de depăşire a problemelor apărute.
Amintim că, după emiterea decretului prezidenţial privind numirea zilei de 28 iunie 1946 drept „zi a ocupaţiei sovietice”, circa 40 de camioane cu vinuri din R. Moldova au fost stopate la graniţa cu Rusia, pe motiv că acestea nu sunt calitative. Totodată, primarul Moscovei, Iurie Luşkov a îndemnat populaţia rusă să boicoteze produsele moldoveneşti.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE