protv.mdCirca 80% din staţiile de aşteptare sunt vandalizate, au ceasurile scoase, panourile pentru reclamă sparte, scaunele smulse.
 
Despre acesta a declarat primarul capitalei Dorin Chirtoacă, luni, 11 iulie, în cadrul şedinţei Primăriei.
 
Primarul general s-a arătat indignat de faptul că, deşi majoritatea staţiilor au elemente distruse, n-au fost întocmite procese verbale şi n-au fost pedepsite persoanele certate cu bunul simţ.
 
„Noi n-avem nici oameni pedepsiţi şi nici obraz din partea unora care distrug. Aş vrea să ştiu cum rezolvăm problema mai departe. Poate ne dau locuitorii oraşului răspuns la asemenea întrebări. Pentru că aşa se poate investi la nesfârşit, iar situaţia rămâne neschimbată", a menţionat primarul.
 
De asemenea, edilul-şef a admis faptul că în anumite situaţii distrugerea staţiilor se datorează şi factorilor meteorologici, însă în cea mai mare parte este vorba despre acte de vandalism.
 
Potrivit şefului Direcţiei Locativ-Comunale şi Amenajare, Petru Gontea, renovarea staţiilor de aşteptare ar costa 3 mln lei, deoarece circa 240 de obiective au anumite elemente distruse şi doar în zona centrală a capitalei staţiile arată mai îngrijit.
 
În context, primarul general a solicitat Direcţiei Locativ-Comunale să asigure în continuare salubrizarea locurilor de aşteptare a transportului public, subliniind despre necesitatea evacuării gunoiului din staţii în fiecare zi.
 
De menţionat că, în oraşul Chişinău sunt amenajate 301 staţii de aşteptare a transportului public, care sunt salubrizate de întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ şi de o asociaţie de proprietari de locuinţe privatizate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE