Primarul comunei  Antoneşti, Cantemir, Mihail Gribincea acuză sătenii din zonele inundate de indiferenţă în procesul de lichidare a consecinţelor inundaţiilor. Drept exemplu el a adus situaţia creată în satul Ţiganca, unde  localnicii stau şi pescuiesc peşte, în timp ce la nici 20 de metri sute de militari muncesc la întărirea digului.

Primarul a menţionat în cadrul unei conferinţe de presă, miercuri, 21 iulie, că de ceea ce se întâmplă acum în zonele din preajma râului Prut şi Nistru se fac vinovaţi nu actuala guvernare şi nici cea precedentă, ci însăşi oamenii şi agenţii economici.
„Aceştia investesc în pământurile din lunca Prutului pentru a scoate venit, însă nimeni nu se gândeşte să investească bani în întărirea digurilor, care le apără chiar pe ei”, spune Mihail Gribincea.
În opinia lui Gribincea, singura soluţie care ar preveni astfel de calamităţi, ar fi instalarea sistemelor de irigare.
Totodată, primarul de Antoneşti s-a arătat nemulţumit de învinuirile reciproce de incompetenţă pe care şi le aduc actuala şi fosta guvernare.
Acesta cheamă toţi liderii politici să lase ambiţiile politice şi să se unească pentru a construi case pentru sinistraţi. „Guvernarea şi opoziţia trebuie să se consolideze şi să meargă împreună în procesul de lichidare a consecinţelor inundaţiilor. Trebuie să-i ajutăm pe cei care au nevoie de noi, iar în noiembrie, la alegeri vom discuta cine a  gestionat situaţia mai bine”, a mai spus Gribincea.
Menţionăm că, pe segmentul satelor Cantemir-Ţiganca-Goteşti pe parcursul zilei de ieri s-au efectuat lucrări de consolidare şi fortificare a digurilor de protecţie. Digul din apropierea satului Goteşti a fost fortificat pe o lungime de 1,5 km. Pentru siguranţa efectuării  acestor lucrări, pe traseul Cantemir - Cahul a fost restricţionat accesul transportului auto. Peste 130 de persoane au fost evacuate din satele Goteşti, Ghioltosu şi Stoianovca, care riscă sa fie inundate. În comuna Antoneşti au fost inundate 180 de hectare de pământ.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE