Pentru că bursele sunt în prezent pe un trend descendent, Roubini susține că slăbiciunea zonei euro și o încetinire a creșterilor din SUA și alte țări dezvoltate vor îngreuna starea piețelor financiare și a investitorilor, în următoarele luni.
"Există unele zone ale economiei globale care riscă în acest moment să reintre în recesiune. Din acest moment, cred că lucrurile se vor înrăutăți", a mai spus seful Roubini Global Economics.
Prețurile acțiunilor și mărfurilor vor continua să scadă, iar investitorii își pot ține banii în siguranță numai cash sau în alte instrumente stabile. De asemenea, Roubini recomandă focusarea pe acțiunile din țările solide din punct de vedere economic.
Legat de Europa, Roubini a vorbit despre problemele din Grecia, dar și din alte țări predispuse, menționând că vor trebui luate decizii foarte dificile.
“Este clar ce trebuie făcut. Trebuie să creștem taxele și să scădem cheltuielile. Altfel, vom trece printr-un dezastru fiscal. Vor urma ani întregi de sacrificii”, a mai spus economistul supranumit “Doctor Doom” al economiei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE