În perioada 1 - 3 septembrie, în şcoli se vor desfăşura orele sănătăţii în cadrul cărora profesorii vor informa elevii despre acţiunile necesare de preântâmpinare a gripei de tip nou A(H1N1), decizia a fost luată în cadrul Comisiei extraordinare antiepidemice municipale, de vineri, 7 august.
De asemena, vor fi afişate informaţii despre măsurile de prevenire a gripei în toate instituţiile de învăţământ – săli de studii, cantine, grupuri sanitare.
În transportul public se va efectua igienizarea permanentă a unităţilor, în punctele sanitare de la staţiile terminus se vor asigura condiţii igienice pentru şoferi. Administratorii pieţelor comerciale de pe teritoriul municipiului Chişinău, la fel vor asigura măsurile necesare de profilaxie şi de igienă.
Conform hotărârii Comisiei antiepidemice municipale, Direcţia sănătăţii va realiza instruirea continuă a personalului medical în aspectele diagnosticării, profilaxiei şi controlului infecţiei gripale de tip nou A(H1N1), de asemenea, va menţine starea de alertă sporită în instituţiile medicale.
În R. Moldova până în prezent au fost înregistrate 36 de cazuri suspecte de îmbolnăvire cu virusul A(N1H1), dintre care 2 au fost confirmate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE