339,75 de dolari SUA va fi prețul de achiziție a gazelor naturale în luna martie de la compania rusească Gazprom. Acest preț este mai mic cu peste 16 USD comparativ cu luna februarie. Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban a precizat că întregul volum de gaze procurat de la Gazprom va fi livrat regiunii transnistrene.

Menționăm că în februarie, compania a achiziționat gazul rusesc la preț de 354,34 dolari pentru o mie de metri cubi, în comparație cu 378 de dolari în ianuarie.

Ministrul Energiei Victor Parlicov declara anterior că nu exclude că Republica Moldova ar putea să cumpere gaz de la Gazprom, inclusiv pentru malul drept. Acest ar fi posibil dacă Gazprom va oferi un preț favorabil și dacă Rusia nu va impune nici o condiție politică Moldovei.

„Nu exclud că Gazprom va căuta o oportunitate de a furniza gaz Moldovei, și malului drept, dar la prețuri mai bune. Și vom avea ocazia să alegem. (…) Până la ziua de astăzi nu am abandonat complet ideea că nu vom cumpăra niciodată gaz de la Gazprom pentru malul drept. Acum avem de ales. Și dacă ne vor propune un preț bun și dacă acest preț nu va fi asociat cu nici o condiție politică, riscuri politice în relațiile cu UE, atunci acest lucru este posibil”, a declara ministrul Parlicov.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE