Preşedintele Poloniei,  Bronislaw Komorowski, va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova la data de 3 decembrie. Despre vizita sa președintele polonez a menționat în cadrul unei întrevederi cu premierul R. Moldova, Vlad Filat, care se află într-o vizită la Varșovia.

Liderul polonez a menţionat că îşi doreşte să viziteze R. Moldova, pentru a contribui şi mai mult la aprofundarea relaţiilor dintre cele două țări. De asemenea, el a anunțat că la 4 decembrie va avea loc un Forum de afaceri moldo-polonez, Polonia, fiind cea mai mare dintre economiile nou-intrate în UE, este și cel mai mare importator european de vinuri moldoveneşti.
 
Cei doi oficiali au mai discutat și despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, precum şi despre relaţiile comerciale dintre cele două ţări. „Avansăm în negocierea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, care include ca parte integrantă şi crearea unei Zone de Comerţ Liber, Aprofundat şi Cuprinzător. Obiectivul nostru este să finalizăm negocierile până la Summitul Parteneriatului Estic, care se va desfăşura la Vilnius în noiembrie 2013”, a precizat premierul Filat.
 
Menționăm, că prim-ministrul Vlad Filat a întreprins ieri o vizită de lucru în Polonia. Acesta s-a întâlnit cu preşedintele polonez, Bronisław Komorowski, şi cu omologul său, Donald Tusk. Premierul moldovean a participat şi la ceremonia de inaugurare a noului an academic, la Colegiul Europei din Natolin.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE