Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, va efectua o vizită oficială la Roma, în perioada 23-26 mai 2010, la invitaţia Preşedintelui Camerei Deputaţilor a Parlamentului Republicii Italiene. 
Conform programului, după sosirea la Roma, în seara zilei de duminică, 23 mai, Preşedintele împreună cu delegaţia care îl însoţeşte vor avea o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii moldoveneşti din Italia.
Luni, 24 mai, Preşedintele Mihai Ghimpu va avea, la Vatican, întrevederi cu Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea şi cu Eminenţa Sa Cardinalul Tarcisio Bertone, Secretarul de Stat al Sfântului Scaun. 
Pentru aceeaşi zi este programată o întrevedere cu Gianfranco Fini, Preşedintele Camerei Deputaţilor a Republicii Italiene.
Programul vizitei mai include o reuniune cu un grup de oameni de afaceri din Italia organizată cu suportul Academiei Europene pentru Relaţii Economice şi Culturale, întâlniri cu membrii Grupului de Prietenie cu Republica Moldova din cadrul Camerei Deputaţilor, cu Changchui He, vicedirectorul general FAO (Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a ONU), cu Kanayo F. Nwanze, Preşedintele IFAD (Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă), cu Renata Polverini, Preşedintele Regiunii Lazio.
Preşedintele Mihai Ghimpu, de asemenea, va acorda interviuri pentru postul de televiziune RAI 2 şi pentru ziarul „La nostra gazzetta”.
Din componenţa delegaţiei care îl va însoţi pe Preşedinte fac parte prim-vicepreşedintele Parlamentului Serafim Urechean, vicepreşedintele Parlamentului Alexandru Stoianoglo, preşedintele fracţiunii PLDM Mihai Godea şi deputatul Gheorghe Brega, membru al Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE