Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a primit, sâmbătă la Leipzig, premiul „Robert Blum pentru Democraţie 2024”, oferit sub patronajul preşedintelui Germaniei Frank-Walter Steinmeier. Premiul este însoţit de 25.000 de euro, sumă pe care preşedintele Sandu o va dona

„Acest premiu nu este doar o recunoaştere a eforturilor mele, dar şi o dovadă a rezilienţei şi determinării cetăţenilor Republicii Moldova în calea spre democraţie”, a afirmat Maia Sandu, potrivit comunicatului de presă al Administraţiei Prezidenţiale din Republica Moldova.

Preşedintele Steinmeier, după întrevederea de ieri cu şefa statului, la Berlin, a afirmat că „în vremuri în care războiul a revenit în Europa şi când democraţia liberală trebuie să se afirme pe plan intern şi extern, conduceţi ţara cu încredere şi curaj”.

„Fie ca acest Premiu să vă dea putere să vă continuaţi angajamentul pentru o Moldovă democratică şi europeană”, a mai spus Steinmeier.

Premiul „Robert Blum pentru Democraţie” este oferit la fiecare doi ani personalităţilor care s-au remarcat în promovarea drepturilor omului şi democraţiei. Robert Blum a fost un politician german din secolul al XIX-lea, care a luptat pentru unificarea Germaniei, pentru justiţie şi libertate.

Maia Sandu se află într-o vizită de lucru în Germania, vineri şi sâmbătă, unde a avut întâlniri cu oficiali ai Germaniei, inclusiv, Preşedintele Steinmeier, cancelarul Olaf Scholz şi Preşedinta Bundestagului, Bärbel Bas. De asemenea, vineri s-a văzut cu comunitatea de moldoveni din Berlin şi urmează să discute, astăzi, şi cu conaţionalii din Frankfurt pe Main.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE