Eugen Ştirbu, președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), a calificat drept un accident neplăcut reținerea sa de către autorităţile transnistrene, luni, 21 iunie.
Vicepremierul Victor Osipov, responsabil de politicile de reintegrare a ţării, şi Eugen Ştirbu au susţinut în seara zilei de luni un briefing pe marginea acestui incident.
Ştirbu a povestit cum a fost reținut menționând că se întorcea din Polonia, unde a fost în calitate de observator la alegerile prezidenţiale, iar la punctul de trecere de la Cuciurgan, preşedintele CEC, a fost reţinut pe motiv că ar fi dat în căutare.
După circa trei ore Eugen Ştirbu a fost transportat la Tiraspol, unde i s-a comunicat că are un dosar pentru pretinse încălcări, care ţin de organizarea alegerilor locale în anul 2007 în satul Corjova de lângă Dubăsari, aflat sub jurisdicţia Chişinăului, dar unde sunt prezenţi şi exponenţi ai structurilor transnistrene.
Osipov a menţionat că este pentru prima dată când organele de forţă şi de securitate din stânga Nistrului au reacţionat constructiv şi atât de operativ.
Știrbu a fost preluat la Tighina de către Philip Remler, şeful Misiunii OSCE în Moldova, iar ulterior de către Victor Osipov, care l-a însoţit până la Chişinău.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE