Premierul Dorin Recean va reprezenta Republica Moldova la Summitul „Platforma Crimeea”, care se va desfășura în Ucraina, pe data de 23 august. Informația a fost confirmată pentru Radio Moldova de Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului.

„Prim-ministrul Dorin Recean va reprezenta Republica Moldova la Summitul Platforma Crimeea care se va desfășura în Ucraina, pe data de 23 august. Agenda vizitei în Ucraina mai prevede discuții cu omologii ucraineni și subiecte ce țin de fortificarea dialogului bilateral moldo-ucrainean”, a precizat Daniel Vodă, notează radiomoldova.md

În deplasarea sa în țara vecină, premierul va fi însoțit de vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al agriculturii și industriei alimentare, Victor Parlicov, ministru al energiei, Andrei Spînu, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, și Ruslan Bolbocean, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Și în acest an, Ucraina organizează pe 23 august, forumul „Platforma Crimeea”, un format internațional de consultare și coordonare a eforturilor de eliberare a Peninsulei Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014.

Platforma Crimeea este un format internațional de consultare și coordonare inițiat de Ucraina, care vizează creșterea eficacității răspunsului internațional la ocuparea Crimeei, răspunsul la creșterea amenințărilor la securitate, creșterea presiunii internaționale asupra Federației Ruse, prevenirea încălcărilor ulterioare ale drepturilor omului și protejarea victimelor regimului de ocupație, precum și atingerea obiectivului principal – eliberarea Crimeei și întoarcerea acesteia sub controlul Ucrainei. În acest an, forumul internațional este la cea de-a treia ediție.

Precizăm că, anul trecut, președinta Maia Sandu a ținut un discurs în format online la Platformei Crimeea. Șefa statului a vorbit despre războiul din Ucraina, menționând că nedreptatea nu poate fi tolerată.

Maia Sandu a reafirmat susținerea Republicii Moldova pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor recunoscute pe plan internațional, care includ și Crimeea.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE