Prim-ministrul Dorin Recean susține că în ultimul an Republica Moldova a reușit să debirocratizeze economia pentru ca antreprenorilor să le fie mai ușor să investească. De asemenea, a reușit să aibă un sector financiar bancar mai puternic, mai capitalizat și mai capabil.

„Republica Moldova are capacitate de a inova, are nevoie de capital pe termen lung și de oameni care să vadă această oportunitate investițională aici”, a declarat premierul la deschiderea ediției a II-a a Forumului Economic de la Chișinău, desfășurat sub auspiciile familiei regale a României, notează IPN.

„Suntem tot mai aproape să integrăm piețele de capital de la Chișinău și București. Apropo, am construit și un pod peste Prut. Am făcut mai multe investiții în infrastructură, astfel încât să avem o mobilitate mai bună pentru business și pentru oamenii care să lucreze pentru business. Avem un mediu antreprenorial mult mai deschis și mai pregătit pentru noile oportunități. De aici încolo vom continua acest trend pentru a crea oportunități în energetică, în infrastructură, în electronică etc.”, a menționat Recean.

Premierul a încurajat investițiile în infrastructură și logistică. Potrivit lui Recean, ”este foarte și foarte semnificativ și faptul că am deschis negocierile cu Uniunea Europeană, asta ne va aduce și mai multe oportunități pentru proiecte de infrastructură”.

Forumul Economic de la Chișinău a fost inaugurat joi, 22 februarie. Evenimentul este organizat de către International Business Society și susținut de familia regală a României, în parteneriat cu Agenția de Investiții din Moldova, StarNet, Digital Park, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova a Guvernului României și Transylvania Today.

La cea de-a doua ediție a evenimentului, desfășurată pe 22-23 februarie 2024, participă experți, profesioniști și lideri de opinie din domeniul de afaceri și cel public din România, Republica Moldova, Italia, Polonia și alte țări, înalți oficiali de la Chișinău și București, reprezentanți ai mediului academic, ai corpului diplomatic.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE