Premierul Natalia Gavrilița merge astăzi în Parlament pentru a solicita prelungirea Stării de Urgență pentru încă 60 de zile, începând cu data de 8 august. În acest context, Gavrilița îndeamnă toți deputații să susțină proiectul de hotărâre al Guvernului, menționând că în Ucraina e război, iar odată ce parlamentarii vor pleca în vacanță, Guvernul trebuie să aibă împuterniciri de intervenție în orice moment și în orice situație.  

”Voi merge în Parlament pentru a solicita prelungirea stării de urgență. În Ucraina e război. Situația e imprevizibilă. În contextul plecării Parlamentului în vacanță și menținerii riscurilor pentru țara noastră, se impune decizia de a asigura la Chișinău o putere mandatată cu toate instrumentele pentru gestionarea unor crize. Doar un om care dorește ca țara noastră să fie vulnerabilă ar vota contra. De aceea așteptarea mea e că mâine în Parlament vom avea suport unanim”, menționează Gavrilița.

Cu toate acestea, socialistul Vlad Bătrâncea menționează că PSRM nu va da curs apelului lansat de către premierul Natalia Gavrilița, întrucât nu vede necesară prelungirea Stării de Urgență în țară.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE