Tinerii din fruntea listei electorale a Partidului Popular Creştin Democrat (PPCD), au prezentat miercuri, 8 iulie, platforma electorală a formaţiunii. Îmbrăcaţi în salopete albastre, aceştia au ţinut conferinţa de presă pe acoperişul unei clădiri cu zece etaje.
PPCD promite că, dacă va veni la putere, se va ocupa de renovarea economiei naţionale, a sectorului social şi umanitar, dar şi că va contribui la îmbunătăţirea imaginii R. Moldova peste hotare.
Ghenadie Vaculovschi, primul pe lista PPCD, a declarat presei că partidul îşi propane drept obiectiv integrarea R. Moldova în UE, dar şi îmbunătăţirea relaţiilor cu România.
„Consolidarea parteneriatului Moldova-Ucraina-România este un mijloc de creare a stabilităţii regionale,de dezvoltare economică şi majorare a exportului moldovenesc pe pieţele vecine. Ne propunem să renunţăm la concepţia de neutralitate şi anularea regimului de viză între R. Moldova şi România”, a mai spus Vaculovschi.
De asemenea, PPCD pledează pentru schimbarea generaţiilor politice şi a liderilor. “Avem nevoie de o renovare a Constituţiei, prin care preşedintele R. Moldova să nu aibă dreptul exclusiv de a dizolva Parlamentul. Acesta ar trebui doar să iniţieze un referendum civil referitor la aceasta întrebare. Preşedintele nu trebuie să aibă dreptul exclusiv de a desemna prim-ministrul, ci să fie obligat să numească în funcţie acea candidatură pe care o propune majoritatea parlamentară. Iar membrii Guvernului să fie demişi demişi numai după o decizie a Parlamentului”, a declarat Igor Ciuru, candidat PPCD.
La alegerile din 29 iulie PPCD va figura sub numărul doi în buletinele de vot. Lista formaţiunii a suferit mari schimbări de la scrutinul precedent. Liderul creştin-democrat, Iurie Roşca, dar şi alte nume importante din partid – vicepreşedinţii Vlad Cubreacov şi Ştefan Secăreanu şi liderul PPCD în CMC, Alexandu Corduneanu – lipsesc din listă. Primii 7 pe lista sunt membri ai Noii Generaţii.
La alegerile din 5 aprilie a obţinut 3% din voturi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE