Odată cu încălzirea vremii,  pe traseu au apărut tot ai multe motorete și motociclete. În context, polițiștii de patrulare au organizat o acțiune pentru combaterea nerespectării regulilor de circulație de către conducătorilor acestora, comunică Politik.md.
Timp de o zi, doar în nordul țării au fost reținute la parcările specializate 17 astfel de mijloace de transport. Cei mai mulți dintre amatorii de plimbări pe două roți au fost amendați pentru că  nu aveau permis de conducere,  fie transportul moto nu a trecut revizia tehnică sau nu era înmatriculat corespunzător. Astfel, motocicliștii riscă amenzi de până la 400 de lei și 2 puncte de penalizare.  
Anul trecut din cauza conducătorilor iresponsabili, care nu aveau dexteritatea necesară în conducere, s-au produs 171 de accidente cu implicarea motocicletelor, în urma cărora 34 de persoane au decedat, iar alte 180 s-au ales cu diverse traumatisme.
Polițiștii de patrulare recomandă motocicliștilor să evite  accelerările excesive și  să nu depășească  limita legală de viteză. La fel, particianții în traficul rutier pe două roti sunt îndemnați să evite  deplasările  între benzile de circulație, să nu conducă în stare de ebrietate și să poarte căști de protecție omologate. 
Totodată, polițiștii  solicită atenție maximă și din partea conducătorilor auto. Înainte de a deschide portierele, aceștia trebuie să se asigure că din spate nu trece o motocicletă, acest lucru fiind valabil şi pentru pasagerii din vehiculul condus și să nu schimbe brusc direcția de mers. 
În acest sens, INP atrage o atenție deosebită și părinților, cărora li se recomandă să-și supravegheze copiii, care în lipsa permisului de conducere, urcă la ghidonul motoretelor și se deplasează pe drumuri, punându-și în pericol atât viața personală, cât și a celorlalți participanți la trafic.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE